Ne-am gândit la acest tip de eveniment ca fiind ca o răsplată pentru aceia dintre voi care ne-ați vizitat și susținut constant. Pentru cei care încă nu ne cunosc acest este cel mai bun si justificat prilej de a o face. Pe toți vă așteptăm cu mult drag cu:

De ce sa vii?

  • experiență culinara de neuitat
  • degustare de vin
  • atmosferă și muzică de calitate
  • locație de vis

Ce o să înveți?

Că "Nici o plăcere nu este temporară; pentru că impresia pe care o lasă în urmă este de durată.”
Johann Wolfgang von Goethe

Ce mai putem organiza?

  • dacă nu vrei să ai griji te putem ajuta cu transport organizat dus-întors. Punct fix de preluare/"predare"
  • dacă te-ai simțit prea bine și vrei să lași mașina la noi, te ducem în oraș, no worries.
  • dacă ți-a plăcut așa mult la noi și nu mai vrei să pleci, te cazăm în camere primitoare
  • dacă vrei să-ți desăvârșești Starea de Bine vino de dimineață la Pauza de Bine- acces Spa 5h și apoi completezi ziua cu o experiență culinară pe măsură.

Nutriție și stare de bine
Cu Cătălin Aron

Cand? 12.11.2023

Ce primești?

  • Workshop nutriție: Cum să slăbești fără să-ți fie foame
  • Drumeție ghidată
  • Prânz - un fel principal de mâncare la alegere
  • 3 ore acces la piscină interioară și SPA în LoccuStărideBine

Te aștept să petrecem împreună o zi de conectare cu tine, cu natura și cu cei din jur. Vom pune bazele unei alimentații echilibrate și vom învăța cum să avem o relație mai bună cu mâncarea; ne vom bucura de o drumeție în natură urmată de un prânz pe cinste și vom încheia ziua relaxându-ne la SPA.

Pachetul ”WednesdayTime” include:

  • Cazare în cameră standard dbl cu demipensiune (mic dejun si cina 2 feluri)
  • Acces Spa pentru 2 persoane valabil pe toată durata cazării
  • Wi-fi gratuit
  • Parcare gratuită

Preț: 865 lei/ cameră

Timpul perfect pentru relaxare este exact în mijlocul săptămânii! Doar o noapte LaMesteceni face minuni și te pregătește pentru lupta cu stresul cotidian.

Răsfață-te cu multă liniște în timp ce natura te înconjoară. Poți ajunge la ora 11 și te invităm să începi explorarea stărilor de bine, din exclusivistul LocCuStărideBine. La cină, gustă din preparatale propuse de noi si bucură-te de atmosfera caldă din restaurant sau de pe terasa noastră.

 

Bine de știut!

Accesul la Spa este permis doar adulților.

Micul dejun și cina se servesc a la carte. Consultă meniul să fii sigur că suntem pe gustul tău

Check in: 12.30-20.00
Check out: 10.30

 

Micul dejun se servește zilnic între 8.30-11.00

Despre felul și descrierea funcțiunilor spa precum și despre eticheta spa găsești informații alăturat.

Pachetul ”Refresh your mind” include:

  • 2 nopți cazare în cameră confort dbl, demipensiune (mic dejun si cina)
  • acces Spa pentru 2 persoane valabil pe toată durata cazării
  • 1 X Basic Kit Adult (drumeție). Dacă vrei să înlocuiești mersul pe jos cu pedalatul pe bița electrică plătești extra un cost de 340 lei/zi/2 persoane
  • 1 X Optional Kit Explorer
  • wi-fi gratuit
  • parcare gratuită

Preț: 1501 lei/cameră/sejur

Cum ar fi să începi ziua cu o drumeție sau cu o tură cu e-bița pe traseu ghidat? Frumos, relaxant și Bine! Îți garantăm.

Ajungi la noi, servești cina, te odihnești iar dimineața, după un mic dejun copios iei potecile la picior. Prietenii noștri de la Vertical Roots iți pregătesc toate cele necesare tu doar bocancii și buna dispoziție trebuie să le ai cu tine. Dupa-masă când te întorci te așteptăm în Locul cu Stări de Bine să-ți închei ziua așa cum se cuvine.

Bine de știut!

Accesul la Spa este permis doar adulților.

Micul dejun și cina se servesc a la carte. Consultă meniul să fii sigur că suntem pe gustul tău.

Check in: 17.00-20.00
Check out: 10.30

Micul dejun se servește zilnic între 8.30-11.00

Accesul la spa este inclus în intervalul 9.30-14.30 sau 15.00-20.00 cu rezervare prealabilă. Despre serviciile incluse în pachetul de bază precum și despre eticheta spa găsești informații alăturat.

Pachetul ”One Couple Retreat” include:

  • O zi de workshop dedicat cuplului tău si cresterii voastre impreuna. Cu Raluca Anton
  • O noapte de cazare cu demipensiune inclusă
  • O zi la Spa -2 X Liniște și Bine - include acces Spa, LunchPass, DrinkPass
  • O ședință de masaj pentru cuplu

Daca doresti sa faci un cadou special relatiei tale de cuplu alege oferta noastra cu incredere.

Ziua de vineri va fi rezervată întâlnirii cu Raluca.(o inima). Te invităm apoi la o cină in doi cu un pahar de prosecco din partea noastră. A doua zi spațiul de relaxare Loc cu Stari de Bine te asteapta sa-ti rasfeti simturile si sa colectionezi cat multe stari de bine.

Detalii

Cazarea se face face în cameră dublă matrimonială sau twin
Check in: 12.30
Check out: 10.30

Micul dejun se servește zilnic între 8.30-12.00

Accesul la spa este inclus în intervalul 9.30-14.30 sau 15.00-20.00 cu rezervare prealabilă. Despre serviciile incluse în pachetul de bază precum și despre eticheta spa găsești informații alăturat.

Informații și rezervări

0371 789 110 și / sau info@lamesteceni.ro

De Facut

Poti alege din multitudinea de activitati propuse de prietenii nostri:

Camp, sled, bike sau hike

Duse sunt duminicile dezlânate în care te-ai trezit cu gândul că ai face ceva cu rost. Dar unde să mergi? Și ce să faci? Cu prietenii? Cu copiii? Dorința-i mare, dar timpu-i nemilos și logistica-i complicată. No more. Am marcat pentru tine locații pentru experiențe de tip camp it, sled it, snack it. Am marcat pentru tine rute pentru experiențe de tip bike it sau hike it.

Aproape. Lângă Cluj. În Sălicea.

Mai mult, am pregătit pentru tine kit-uri ready to go, cu toate cele trebuincioase, pe care le poți închiria. În loc să-ți petreci timpul planificându-ți expediția, îți petreci timpul imersându-te în natură. Dealurile noastre capricioase. Pajiștile noastre zumzăinde. Pădurile noastre fremătânde. De viață. Explorează-le. Descoperă-le. Iubește-le.

Poți alege o tură ghidată cu dirt-bike cu prietenii noștri de la  SuRide

Explorează noi teritorii împreună cu cei dragi pe un dirtbike electric.
Flota de biciclete electrice cu capacitate și putere de neegalat ce vă garantează amintiri de neuitat.

 

Poti sa te programezi la o sedinta de calarie la centrul NapocaSportHorse

Situat în satul Sălicea, în imediata vecinătate a pădurii. Acesta a luat naștere dintr-o pasiune profundă și o dragoste de nestăvilit pentru cai, fiind destinat tuturor iubitorilor de cai, atât începători cât și experimentați, adulți sau copii deopotrivă.
Centrul dispune de un grajd echipat cu 30 boxe individuale pentru cai, cu toate anexele necesare, terenuri pentru antrenament, un manej acoperit necesar pentru antrenamentele de iarna și un manej în aer liber.

Poti face o plimbare pana la parcul de animale Moara de vant si in incinta gasesti parcul de catarare Gecko

De văzut

Municipiul Cluj-Napoca

Încărcat de istorie, dar deopotrivă promotor al unora dintre cele mai moderne idei și premiere românești și internaționale, Cluj-Napoca este atestat de peste 2000 de ani. Era cunoscut în Evul Mediu pentru prosperitatea sa și, de aceea, a fost supranumit “Orașul Comoară”. El își invită astăzi contemporanii să descopere aerul medieval al străzilor sale, frumusețea arhitecturală a construcțiilor, dar și pe cea din sufletul oamenilor, modelat de-a lungul secolelor de condițiile geografice, economice și istorice, dar și de influențele culturale, care i-au făcut renumiți pe ardeleni prin seriozitate, chibzuință și cumpătare.

Cheile Turzii

O rezervație naturală protejată, aflată la o distanță de 6km vest de Turda, de-a lungul văii Hășdate. Cheile au o lungime de 1270 m și o înălțime a pereților de până la 250 m. În total se cunosc aici cca 60 de peșteri, firide sau arcade (resturi ale unor peșteri prăbușite), aproape toate de dimensiuni mici (doar 8 depășesc 20 m lungime, cea mai mare atingând 120m). Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conțin peste 1.000 de specii de plante și animale, unele reprezentând elemente rare, ca usturoiul sălbatic sau acvila de stâncă. Cheile Tureni: Cheile Turului (denumite și Cheile Turenilor) sunt o rezervație naturală sălbatică, cu o suprafață de 25 ha aflată la nord de Municipiul Turda, în județul Cluj. Au o lungime de 1850 m iar pereții (înalți de 100 – 150m) sunt decorați cu diferite forme carstice: cascade, marmite, peșteri. Sunt relativ greu de străbătut. Au fost săpate de Pârâul Racilor în calcare jurasice și sunt situate între comuna Tureni și satul Copăceni, la mică distanță de drumul european E60, Cluj-Turda.

Salina Turda

Salina Turda se găsește în zona Durgău – Valea Sărată din Turda. Intrarea în Salină (prin galeria de acces Franz Josef) se face din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Nouă). Zăcămintele de sare din Transilvania (exploatate sistematic în cursul vremii la Ocna Dejului, Cojocna, Turda, Ocna Mureș, Ocna Sibiului și Praid) s-au format cu 13,5 milioane de ani în urmă, într-o mare cu adâncime redusă și sub un climat tropical foarte cald. Stratul de sare se întinde pretutindeni în subsolul Transilvaniei, având o grosime de cca 400 m. Straturile groase de sedimente depuse ulterior deasupra celui de sare, au apăsat cu o greutate imensă stratul maleabil (plastic) de sare, care a căutat zone mai slabe ale scoarței terestre la marginea Transilvaniei, unde s-a ridicat sub forma unor ciuperci cu înălțimi de peste 1.000 m, ajungând de multe ori chiar până la suprafața pământului (cazul localităților cu vechi exploatări de sare menționate mai sus). La Turda, ciuperca de sare are o înălțime de cca 1.200m (cercetată prin foraje relativ recente). Dovezi arheologice sigure ale exploatării sării la Durgău – Turda există din perioada preromană (50 i.C.-106 d.C.). Romanii (106-274 d.C.) au exploatat sarea la Durgău în camere piramidale de 17 – 34 m adâncime și 10 – 12m lățime. În afara masivului de sare de la Durgău, romanii au exploatat și masivul de sare învecinat de la Băile Romane (în zona ștrandului actual).

Povestea Noastră

10ani
324preparate
189colegi
1piscina

2006
La Mesteceni nu s-a născut în urma unor studii de piață sau a unor strategii de dezvoltare zonală, ci doar din dorința simplă a părinților mei de a face “ceva” pentru mine, din pasiunea mea pentru turism, și din respectul pentru viața la țară.
Denumirea vine de la faptul că zona este împânzită discret cu acest arbore deosebit iar punctul de plecare pentru La Mesteceni au fost sentimentele și modul nostru de viață. De aceea, acest loc este destinat familiilor și prietenilor, comercialul nu este cuvântul de ordine. Mai mult, nu aș vrea ca agitația cotidiană din oraș să pună stăpânire pe liniștea înălțătoare de aici, așa cum nu îmi doresc ca activitățile artizanale să se transforme în producție industrială sau statutul de oaspete să se transforme în cel de simplu client.
Mi-am propus să construiesc un loc pentru familie și prieteni. La început în anul 2006, nu dispuneam nici măcar de energie electrică, cea mai mare parte a clădirii fiind construită cu ajutorul a două generatoare de energie electrică, iar apa era adusă în rezervoare de plastic. Am început să creez facilități într-un loc care nu promitea prea multe și am demarat construcția pensiunii .

Am finalizat în 2007, am deschis, am inaugurat în martie 2008 și… am închis după 2 luni pentru a investi în rețeaua de apă și în sistemul de canalizare care deja nu mai făceau față activității. Am stăruit 2 luni și am găsit apă la 97m adâncime și am creat propriul sistem de canalizare.

2008

În anul 2008 și 2009 activitatea pe care o desfășurăm era haotică, nu prea avea nimic în comun cu turismul – așa cum încercam eu să îl ofer. Ne lipseau niște amenajări care să pună în valoare priveleștea, ne lipseau mijloace de agrement care să facă oaspeții noștri să rămână mai mult la noi.

În anul 2010 am decis să continui investiția în ideea de a crea un produs turistic adevărat. Astfel, cu sprijinul necondiționat al părinților mei, am inițiat alte două proiecte – o grădină de vară și un centru de agrement în aer liber.

2012

Grădina de vară am reușit să o finalizez în 2013 și cred că am făcut-o cu brio. Cel mai bun aspect al proiectului constă în valorificarea priveliștii care ne înconjoară. Am reușit să oferim oaspeților noștri o oază de liniște și relaxare cu o panoramă deosebită.

Zona piscinelor exterioare, a centrului de agrement a fost provocarea cea mai mare: transformarea unui loc mlăștinos, fără acces, într-un spațiu de relaxare. Spre satisfacția mea, rezultatul final arată de parcă locul era așa de la bun început. Transformarea era uluitoare, mai ales că nu știam de la început: ce trebuie și cum trebuie să fac, dar, marele meu noroc a fost că știam cum vreau să arate la final. Am gestionat echipe de constructori, n-am avut timp să fac estimări și nici să am ezitări ci totul s-a desfășurat pe principiul “Dați-mi de toți banii piscine”. Aici, am pierdut pentru scurt timp, noțiunea investiției și m-am ghidat doar după cum mi-ar plăcea să fie la final. A durat mult mai mult decât m-am așteptat, a costat mai mult decât mi-am permis, dar în 2012 bucuria primului sezon la piscine a compensat tot efortul.

2014

A urmat drumul de acces înspre pensiune și parcările, acestea fiind unele dintre permanentele mele nemulțumiri: drumul era acoperit de nisip, iar datorită faptului că are o înclinație destul de mare, la fiecare coborâre trebuia să te ancorezi bine cu picioarele pe pamânt ca să nu aluneci.

Și pentru că tot mai multe firme evadează din oraș în căutarea unor locuri deosebite pentru evenimentele lor, tot în anul 2012 am completat tortul cu cireașa și am amenajat o sală de conferințe de 30 de locuri, dotată modern pentru astfel de evenimente.

2021

Un an greu și plin de provocări, de situații în care nu m-am gândit că voi ajunge vreodată, de etape pe care n-am crezut că le voi trece. Pentru ca lungile perioade cu activitate suspendată să poată fi și ele considerate productive, am ales să le valorific cu renovarea și extinderea restaurantului nostru și cu schimbarea sistemului de acoperire al terasei.
Astfel, am reușit ca în primăvara anului 2021 să dăm în funcțiune un local nou-nouț cu 80 -102 locuri în interior și 84 de locuri pe terasa acoperită.

2022 

Mi-am dorit tare să extind experiențele de LaMesteceni și în sezonul rece, să putem oferi relaxare și să contribuim la starea ta de bine atunci când alegi să ne vizitezi. Astfel, am ” pornit” din nou la drum și am început, de departe, cel mai frumos proiect al nostru – Loc cu Stări de Bine.

Am pornit, ca de obicei, cu decorațiunile și culorile și abia apoi cu săpăturile și instalațiile. Am renovat un imobil și am construit un altul lângă el. Astfel am obținut un spațiu de 830 mp cu piscină interioară încălzită, hidromasaj, înnot contracurent, masaj cervical, 2 saune – una uscată și una umedă – dotate cu un șoc duș pentru răcorire, jacuzzi exterior cu apă încălzită, lounge cu șemineu, un mic salon pentru servirea unor gustări și băuturi, vestiare pentru Radu și pentru Rada, 2 saloane de masaj si unul pentru împachetări corporale, terase panoramice și loc de relaxare la umbra teilor bătrâni.

Pentru destinderea sufletului și a minții am amenajat mici colțișoare de art & crafts, lectură și socializare. Datorită respectului pe care îl avem pentru frumosul din munca artizanilor noștri, din dorința de a expune lucruri românești valoroase veți regăsi printre decorațiuni, art printuri inspirate din tradiționalul nostru, împletituri din macrameuri, cahle de teracotă executate manual, oale de lut ars personalizate din ceramica de Marginea și mult suflet românesc.

M-am temut de denumirea de SPA ca să nu transmit prea mult glamour, prea multă reținere, prea mult necunoscut și, l-am numit Loc cu Stări de Bine ca să știi că te așteaptă o experiență plină de bine și frumos. Am sperat ca după vizita la noi să chiar simți starea de bine.

Nu l-am amenajat ca un SPA clasic tocmai din dorința de a te simți cât mai confortabil și cât mai printre prieteni. Îmi doresc ca acest loc să devină un HUB al trăirilor faine și al amintirilor dragi.

Dacă ajungi la noi înnoată contracurent și privește pe fereastra mare.. o să simți o stare de bine.. stai în jacuzzi exterior și inspiră aerul răcoros de seară.. o să simți un alt fel de stare de bine.. Te așteptăm, așadar să colecționezi cât mai multe stări de bine!

2023

În 2006 am vizitat mai multe pensiuni pe lângă Roma și m-a fermecat mobilierul lor din camere – pictat discret. Manual. Am vrut și eu și astfel am căutat un producător de mobilier iar mai apoi o persoană care să îl înnobileze. Am găsi-to pe Monica Vaupre, profesoară de pictură în Franța și dânsa mi-a îndeplinit visul. Au trecut însă de-atunci 15 ani și parte din camere dau primele semne de “oboseală” motiv pentru care am început renovarea primelor 6. Modernizăm în totalitate băile și redesenăm interiorul lor și mărturisesc că îmi tremură sufletul în mine să văd, să simt cum vor fi “primite”

Visul meu aici LaMesteceni a fost să creez un loc în care familiile să beneficieze de tot confortul, prietenii să își manifeste civilizat buna dispoziție, copiii să aibă un perimetru al lor, sigur și fără prea multe restricții. Nu mi-am dorit să răstorn clasamente sau să demonstrez ceva, mi-am dorit să pot oferi ceea ce m-am angajat să ofer – un loc ospitalier, o mâncare bună, o cameră confortabilă, un serviciu, un proprietar, o priveliște de trei flori. Mi se pare mult mai corect și mai plin de respect față de cei care ne vizitează să putem respecta aceste angajamente de trei flori înainte să aspirăm la mai mult.