O calatorie in inima misterelor padurii

La Mesteceni va pregatit o oferta speciala, perfecta pentru iubitorii de natura si-aventura.
Obiective turistice misterioase, poieni pline de vietuitoare interesante si arbori incarcati de istorie asteapta sa fie descoperite de tine.
Ti-am captat atentia? Atunci citeste mai jos despre lucrurile care te asteapta in aceasta calatorie!

O padure de poveste

La doi pasi de marginea orasului Cluj Napoca se gaseste una dintre cele mai frumoase paduri din judet: Padurea Faget:
Umbra arborilor seculari si poienitele aerisite adapostesc  caprioare, veverite, pasari, dar si o puzderie de insecte interesante de descoperit.
Un alt obiectiv unic si fascinant sunt celebrele “Oua de piatra de Feleac”. Misterioasele formatiuni impanzesc poteca ingusta care duce spre Valea Caprioarei. Rotunjimile perfecte duc cu gandul la o lucratura care nu a fost realizata de mana omului. Un alt aspect interesant este ca acesti bolovani se gasesc in putine locuri in tara.
Legat de bogatia vegetatiei, padurea Faget inglobeaza fagi, stejari, carpeni, paltini, mesteceni, goruni, pini si molizi la un loc.  Acoperisul verde filtreaza aerul de noxe si impuritati oferind un aer curat si numai bun de respirat.
Padurea Faget este unul din putinele locuri unde se mai pastreaza plante din timpul ultimelor ere glaciare – curechiul de munte sau orhideea de mlastina sunt o parte dintre acestea.

Traseul “Misterele Padurii”

La Mesteceni in parteneriat cu Natura Transilvaniei va invita sa parcurgeti un traseu de poveste prin padurile din jurul Clujului. Surprinde-ti familia si provoaca-i sa luati parte impreuna la aceasta aventura in inima naturii.  Aer curat, poieni pline de mister care asteapta sa fie descoperite si povesti ale zonelor feerice asteapta sa fie strabatute si admirate.
Traseul are si o componenta educationola. Pe parcurs veti gasi tablite informationale  despre animalele care traiesc in padure, despre vegetatie dar si despre formatiunile geologice inedite.
Pe tot parcursul traseul veti fi insotiti de un ghid turistic  care va va prezenta fiecare obiectiv in parte.

Lungimea traseului

Traseul are o lugime de 2,7 km fara diferente prea mari de nivel (aprox. 150m).

Durata de parcurgere

Durata de parcurgere dus-intors se incadreaza relativ in durata a 3, respective 4 ore, in functie de popasurile aferente si pauza de picninc. In cazul in care doriti sa va programati tururi pentru grupuri organizate, trebuie sa stiti ca numarul minim de persoane per tur este de 5 persoane, iar maximum de 20.

Tarife

Pentru grupuri mici (5-10 persoane)
42,5 lei/persoana

Pentru grupuri mari(10-20 persoane)
34,5 lei/persoana

Tariful include

  • Ghid specializat;
  • Un sandwich, 500ml apa plata/minerala, un fruct;
  • Documentatia de traseu;