Măsuri de funcționare și prevenire în timpul COVID-19 la terasă

Doza de vești pozitive de la Mesteceni

Înainte de toate, sperăm că momentul în care ajunge la voi acest mesaj vă găsește sănătoși, alături de familie. Este de prisos să spunem că ne este tare dor de voi și de zilele petrecute împreună în mijlocul naturii. Dar rămânem optimiști, cu certitudinea că în curând ne vom vedea și ne vom bucura de aerul proaspăt. 

Desigur, suntem conștienți că nu va fi la fel ca înainte și totodată simțim că este datoria noastră să găsim mijloacele necesare ca șederea voastră la Mesteceni să fie despre relaxare, timp de calitate petrecut alături de cei dragi și încărcare cu energie pozitivă. 

Dorim să vă transmitem că în contextul actual al prevenirii răspândirii acestei epidemii în locația noastră se vor implementa măsuri stricte de igienă și se vor face modificări în Regulamentul de Ordine Interioară, pentru că  prioritatea numărul 1 rămâne siguranța și sănătatea oaspeților și a colegilor noștri. 

Luăm în considerare recomandările organelor competente și în funcție de acestea vom relua activitatea treptat: în prima fază serviciile de cazare, urmând să deschidem bucătăria și terasa de vară, accesul la piscină și spre sfârșitul sezonului, în funcție de cum evoluează situația, vom servi și în restaurant. 

Vă prezentăm planul nostru și măsurile luate, doza de știri pozitive și siguranță de la Mesteceni.

 • Am reorganizat numărul de locuri, astfel încât să păstrăm o distanță între mese recomandată de către autorități. Capacitatea de servire se va diminua din acest motiv.
 • În zilele de sâmbătă și duminică vom funcționa exclusiv pe bază de rezervări la masă tocmai pentru a evita aglomerarea de pe terasă. În interiorul restaurantului nu vom servi până în sezonul de toamnă.
 • Meniurile pentru sezonul de vară vor fi sub forma suporturilor de farfurie, astfel după fiecare client se vor arunca și schimba. Veti găsi meniul nostru atât aici pe site, cât și pe pagina noastră de Facebook la secțiunea meniu. 
 • Vă rugăm să vă așezați la mese numai când veți vedea semnul –  ✅ DEZINFECTAT- După fiecare rezervare vom dezinfecta mesele și scaunele (imafinea reprezentativă din antetul articolului: verde înseamnă dezinfectat, roșu înseamnă că urmează să dezinfectăm – nu vă așezați).
 • De asemenea, pentru a reduce transmiterea, pe cât posibil,  a obiectelor de la un client la altul și pentru a evita, pe cât posibil, contactul nostru cu acestea vom servi pâinea la porții preambalate individual de către furnizor la 250gr, sarea și piperul vor fi servite la pliculețe de 2 grame, uleiul, oțetul balsamic și oțetul de vin le vom servi de asemenea la monodoze.
 • Am amenajat suplimentar 2 grupuri sanitare pentru a asigura un flux redus de persoane la grupurile sanitare. Pe lângă săpun veți găsi prosopele de unică folosință și dezinfectant pentru mâini. Vă rugăm respectați procedura de igienizare a mâinilor înainte de fiecare masă.
 • Tacâmurile și vesela le spălăm în mașina profesională de spălat vase cu autodozare de detergent și cloramină. Sunt spălate la temperaturi de 80 de grade, iar la lustruire sunt stropite cu alcool sanitar de concentrație recomandată de către autoritați.
 • Spațiile comune vor fi dezinfectate zilnic suplimentar față de normele de igienă existente. Această dezinfecție se va face cu substanțe avizate de către  Consiliul Național al Biocidelor pentru alimentația publică și în conformitate cu noile reglementări.
 • Colegii noștri vor purta măști de protecție și mănuși la servire. Temperatura fiecăruia va fi monitorizată zilnic și evidențiată într-un registru special.
 • La intrările principale veți regăsi covorașe îmbibate cu dezinfectant pentru încălțăminte.
 • În spațiile comune băi-vestiare veți găsi cartonașe cu mesajul “Dacă credeți că acest spațiu trebuie curățat vă rugăm dați acest cartonaș oricărui din colegii noștri”. 

Avem convingerea că împreună vom face lume în care trăim acum un loc sigur, sănătos și vom avea grijă atât de noi, cât și de cei din jurul nostru. La Mesteceni rămâne în continuare locul în care natura ne ia în brațe, chiar dacă noi trebuie să păstrăm distanța socială. Vă mulțumim pentru implicare! 

Așteptăm cu nerăbdare 1 iunie, ziua în care ne vom vedea după atâta timp. Luăm o gură de aer proaspăt și ne așezăm în tihnă la masă. Locurile de joacă nu vor fi disponibile. Nici nu există reglementări în acest sens și mai mult decât atât vrem să păstrăm întreaga activitate cât mai în siguranță atât pentru voi, cât și pentru colegii noștri.

Să nu uitați că prioritatea noastră sunt sănătatea și serviciile calitative cu care v-am obișnuit!