Toamna Pensiunea La Mesteceni

Pastel de arome în noul meniu

Ne bucurăm că a venit toamna, nu pentru că am închis piscina, că din punctul ăsta de vedere parcă nu e chiar așa fain încă, dar odată cu venirea toamnei avem parte de o explozie de culori și arome.

Motiv pentru care am decis să ne adaptăm meniul la anotimp, astfel încât să ne putem bucura de ce are mai bun să ne ofere natura.

Meniul îl puteți consulta aici, rezervări vă rugăm să faceți aici.

Încă din primăvară am decis să facem câteva schimbări majore, astfel:

  • Ouăle de găină servite în preparatele de mic dejun sunt ouă de la găinile lui Rareș. Le-am integrat în preparatele noastre doar la mic dejun să nu le stresăm pe doamnele găini și să nu le mai facă nici pe acestea.
  • Pâinea noastră. Chiflele le coacem noi. Așa că, mari șanse să le serviți călduțe. Și pentru ca ne dorim să aruncăm cât mai puține, vă îndemnăm să le comandați numai dacă musai le și mâncați. Chiflele de la burgeri, pufoase și dulci, trec prin mâinile Claudiei.
  • Gust bun. Pregătim carnea la sous vide pentru un plus de savoare și frăgezime, astfel o expunem și mai puțin prăjelii.
  • Demi glace făcut în casă. Sosul demi glace făcut în casă își merită toate laudele. Fierbe la foc încet trei zile să aibă răgaz să se reducă. Îl veți regăsi în mai multe preparate, dar în fiecare combinație va avea alt gust. Garantat!
  • Păstrăv de munte. Păstrăvul de munte de la Bologa, imposibil să nu-i simțiti prospețimea. Se livrează în cantități mici de 2 ori pe săptămână ca să fie cât mai proaspăt. În preparatele cu păstrăv afumat puteți simți și aroma peștelui cu fum de cireș. Este senzațional!
  • Paste artizanale. Pastele folosite în preparatele noastre sunt paste proaspete de casă, artizanale și cu ou. Dacă îl întrebați pe Gabriel cum le face o să rămâneți impresionați de cât de multe trebuie să iei seama ca ele să fie în fiecare zi la fel în farfuriile noastre.
  • Din cămara noastră. Gogonelele, castraveții, ciolomada și gogoșarii îi murăm noi. Dulceața și zacusca tot noi le facem, așadar dacă rămânem fără, să nu vă supărați pe noi.

Cocoșel întreg cu legume coapte și sos alb de feta cu usturoi

 

Nu o să vă spunem chiar tot meniul, dar nu ne putem abține să nu vă facem poftă cu câteva preparate. Exemplu cel din fotografia de mai sus. Bine, bine, nu mai pune poze (în acest articol, pentru că pe Facebook / Instagram nu vă lăsăm în pace 😀 ), dar o să vă antrenăm imaginația.

  • Am făcut zacusca la ceaun, am copt vinetele așa că vă invităm să le ungeți pe ciabatta alături de crema de brânză cu ardei.
  • Mușchiulețul de vită îl servim cu sos de ton și capere.
  • Avem o salată de creveți în panko, de efectiv stau în coadă mâțele din vecini. Haideți numa să vedeți.
  • Supa cremă de porumb cu langoș e… mai bine haideți de o gustați, să ne spuneți voi cum e!
  • Nu zicem de ciolanul altora, că nu ne interesează, dar al nostru e servit alături de o tartă de cartofi cu verdețuri și sos de hrean.
  • Avem un FISHCAKE DE SOMON cu orez și salată Coleslaw de-ți plouă-n gură.
  • A sunat Italia că-și vrea FRITTO MISTO-ul înapoi. Au zis că al nostru, ăla servit cu chipsuri de cartofi și dulceață de ardei e demențial. Fix așa au zis, era un număr ce începea cu +39.
  • De paste și risotto nu vă mai spunem, că ne sună iarăși italienii, în schimb vă spunem că la desert vă așteptăm cu ÎNGHEȚATĂ COAPTĂ DE FISTIC, amaretto și merengue.

Este timpul să vă faceți o rezervare la noi și să vedeți, testați și, de ce nu, să ne dați un feedback constructiv. Meniul de toamnă – iarnă 2019, îl găsiți aici